Calendari

<<   March 2008    
SMTWTFS
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
Alojado en
ZoomBlog

Ciudad de los Hombres

Per Mrtí - March 16th, 2008, 23:55, Categoria: Cine - No estrenada

Ja havia parlat un parell de cops d'aquesta peli al blog i veient que la seva estrena al nostre país va per llarg he decidit recórrer a altres mitjans, ja que la nostra estimada societat de la comunicació ens ho permet, per veure-la. En el seu dia vaig citar-la com a continuació de Ciudad de Dios, doncs bé, haig de matisar-ho una mica, ja que no és exactament així. En realitat, Ciudad de los Hombres és originàriament una sèrie de televisió que Fernando Meirelles va produir a Brasil aprofitant l'èxit de Ciudad de Dios. L'any passat, aquesta sèrie es va portar a la gran pantalla i el resultat és la peli que ens atén. Naturalment, les semblances entre les dues pelis són moltíssimes i és inevitable posar-les en comparacions, però s'ha de dir que es tracta de personatges i espais totalment diferents, per tant una no és la continuació de l'altra.

Un cop aclarit això, haig de dir que estem davant d'una peli que es queda força lluny de la qualitat de Ciudad de Dios. Per mi, això és degut bàsicament a un aspecte en què la peli falla clarament, que és el narratiu. Tinc la sensació que la peli no sap explicar-se bé en segons quines ocasions, ja sigui per voler anar massa ràpid o per voler desviar-se cap a detalls que no aporten res i que a vegades desorienten una mica i tot. El mateix passa amb alguns dels diàlegs, ja que els personatges fan referència a coses o fets que nosaltres no coneixem gens i que semblen tenir el seu pes en la història. Potser és que la peli està pensada pels espectadors de la sèrie i vull entendre que aquestes referències són de coses que ja s'han vist en algun dels capítols, però de totes maneres no ho trobo gens encertat de cara al públic internacional. Per tant, així com la trama principal es pot seguir sense problemes, les secundàries no estan gaire ben definides ni sel·leccionades, ja que a algunes els falta aprofunditzar i d'altres directament sobren. D'altra banda, també m'ha semblat que el director potencia poc els moments clau de la peli i en canvi es recrea en d'altres que potser no ho requerien tant. El muntatge també té part de culpa, ja que l'he trobat un pèl accelerat i a trompicons. En general, es troben a faltar nexes d'unió entre una escena i la següent, i això descoloca una mica a l'espectador.

Acerola i Laranjinha són dos amics adolescents que pràcticament s'han convertit en germans, ja que han passat tota la infància junts. Viuen al barri de Sinuca, a Río de Janeiro, un lloc marcat per la violència entre bandes de carrer, un dels líders de les quals és Madrugadao, cosí de Laranjinha. Acerola acaba de fer 18 anys, però la seva principal ocupació ara és preocupar-se de l'educació del seu fill, mentre que Laranjinha viu amb l'objectiu de trobar al seu pare, a qui encara no ha conegut mai. No obstant, un important conflicte entre la banda de Madrugadao i una de rival convulsiona a tot el barri i posarà a prova la seva amistat.

Salvant les citades carències en la narració, s'ha de dir que la peli ens segueix oferint moltes de les coses bones de Ciudad de Dios, com una ambientació extraordinària dels barris de "fabelas" més perillosos de Rio i també una cuidadíssima fotografia que accentua aquesta sensació de calor i de tensió quasi constant que es viu en aquest lloc. D'altra banda, s'ha de dir que les escenes d'acció no abunden gaire, ja que la peli centra la seva atenció en la relació entre els dos amics i els entrebancs pels que passarà en molt poc espai de temps, però això no fa que la peli no perdi suspens i emoció, sobretot a mida que ens acostem cap al final. Un aspecte que m'ha agradat molt, com també passava a Ciudad de Dios, és la trepidant banda sonora, d'aquelles que no et permet descansar quasi en cap moment i que et fa estar alerta tota l'estona. Resumint, que la peli perd molt si es compara amb la seva antecessora, però si es mira ailladament, es pot dir que resulta molt entretinguda, amb una temàtica que segueix sent molt atractiva i amb un bon ritme que fa que passi molt ràpid. Ah, i m'encanta com sona el portuguès de Brasil.

Links BitTorrent: V.O. + subs

Títol original: Cidade dos Homens

Director: Paulo Morelli

Intèrprets principals: Douglas Silva, Darlan Cunha, Jonathan Haagensen, Rodrigo dos Santos, Camila Monteiro, Naima Silva

País: Brasil, 2007.

Gènere: Drama, thriller. 100 min.

Permalink :: 28 Comentaris :: Comentar | Referències (0)

Blog alojado en ZoomBlog.com