Calendari

<<   December 2007  >>
SMTWTFS
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
Alojado en
ZoomBlog

Beowulf

Per Mrtí - December 19th, 2007, 0:38, Categoria: Cine - 2007

Beowulf és d'aquelles pelis que ja em feia certa por abans de veure pq, a causa de la seva pròpia naturalesa, les probabilitats que té de cagar-la en diversos aspectes és molt gran. Doncs els meus temors s'han complert en gran mesura. Per començar, es inevitable parlar de l'aspecte visual, aquest hiperrealista 3D amb personatges dissenyats al més mínim detall a partir de la captura de moviments dels actors de veritat. Això fa que els personatges siguin reproduccions en 3D prácticament calcades a Angelina Jolie, Anthony Hopkins i companyia, cosa que genera una estranya sensació d'estar veient a aquell actor o actriu, però sent conscient que és una animació. Si vols que els personatges siguin interpretats per estrelles de Hollywood, em sembla perfecte, però llavors q sigui en carn i ossos; si han de ser animats, posa'ls una cara anònima i si vols q aquests hi posin la veu, però una mescla com la de Beowulf crec que acaba desconcertant. Veig a Anthony Hopkins borratxo i Angelina Jolie completament en boles, però clar no són ells de veritat, però sí que tenen exactament la seva cara, però són completament virtuals, però és q són ells... en fi, que has vist a la Jolie en pilotes però al mateix temps no l'has vist pq no era ella, sinó una representació en 3D per la qual van fer servir a ella mateixa com a model. Total, que a mi no m'ha convençut gens aquest invent i crec que acaba perjudicant a la pròpia peli. Això sí, s'ha de dir que tot el que és disseny de paisatges, textures, monstres, dracs i demés efectes digitals, són admirables.

Beowulf és l'adaptació d'un poema del segle X que explica la història d'un príncep que arriba amb els seus homes a un regne de Dinamarca que pateix els atacs d'un monstre gegant anomenat Grendel. Tot i l'escepticisme del rei Hrotghar, Beowulf promet combatre i acabar amb el monstre, però no compta amb l'aparició de la mare de Grendel, molt més perillosa que el seu fill i que posseeix un poderosíssim art de la seducció.

Un altre aspecte on la peli falla estrepitosament és el poquíssim magnetisme dels personatges i de la història en general. Veus la peli i tens la sensació que ni fu ni fa, ni fred ni calor, que no genera espectatives, que no et manté l'atenció, que es un continu "quiero y no puedo" i que les escenes realment bones es poden comptar amb els dits de la mà. El guió és bastant pobre, no t'explica d'on prové la història ni d'on provenen els personatges, introdueix elements en teoria importants i no et diu per què; en cap moment et posa en situació de forma clara. A més, a mitja peli té un brusc salt temporal a lo bèstia que et deixa totalment descolocat i que trenca completament el ritme i el fil de la història. Pel que fa al protagonista, a mi no m'ha despertat gaire carisma. Per començar, ja te'l presenten com a heroï sense que tu el coneguis ni tinguis cap motiu per acceptar-lo com a tal i després és ell mateix qui explica de forma un tant endogàmica les seves pròpies excel·lències. Vaja q és un fanfarrón i pretensiós de cuidado, que es passa la peli dient "¡¡¡Yo soy Beowulf!!!" i mostrant lo macho que és i que a mi, personalment, molta simpatia no m'ha transmès. Malament anem si un prota d'una peli com aquesta ja no et cu bé, està clar q algo falla greument. Si parlem dels altres personatges, se'ns presenten com que tindran un paper important a la peli, però resulten ser completament plans i el seu protagonisme acaba sent quasi nul. El de John Malkovich sembla al principi que donarà molt de joc, però després s'apaga de forma incomprensible. Vaja, que acaben no tenint cap funció important i, per tant, no tenen cap sentit.

Almenys és entretinguda? Doncs què voleu q us digui... va a estones, però, com ja he dit, durant la major part estàs més fora de la peli que dins, cosa que fa que arribis a l'apoteòsic final amb una sensació d'indiferència i desinterès que no fa que el disfrutis com probablement els creadors tenien pensat que ho fessis. Resumint, Beowulf caurà en l'oblit tan aviat com caigui de les sales i segurament només ens recordarem d'ella amb el llançament en DVD. Després, oblidada del tot.

Títol: Beowulf

Director: Robert Zemeckis

Intèrprets principals: Ray Winstone, Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Robin Wright Penn, John Malkovich, Allison Lohman

País: USA, 2007.

Gènere: Animació, fantàstic, aventures. 110 min.

Permalink :: 4 Comentaris :: Comentar | Referències (1)

Blog alojado en ZoomBlog.com