Calendari

<<   December 2007  >>
SMTWTFS
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
Alojado en
ZoomBlog

Mr. Brooks

Per Mrtí - December 8th, 2007, 23:30, Categoria: Cine - 2007

Interessant thriller que en un principi no em despertava gens d'interès, però que al final vaig decidir-me a veure després de sentir diverses opinions força positives sobre ella. La peli ens introdueix de ple a la ment d'un psycho-killer interpretat per un Kevin Costner que no ens tenia gens acostumats a papers com aquest, raó per la qual costa una mica assimilar-lo durant els primers minuts. No obstant, de seguida es fa seu el personatge i aconsegueix desprendre una certa empatia que fa que ens caigui bé tot i la seva condició d'assassí. En realitat, Earl Brooks són dos personatges en un, dues ments en un mateix cos, completament oposades. El costat fosc se'ns presenta en forma d'alter ego interpretat pel gran William Hurt, qui apareix quan el protagonista es deixa dominar per la seva vessant més sanguinària i aporta una certa dosi d'humor negre a la peli. Òbviament, les converses entre ells dos no deixen de ser converses d'Earl amb la seva pròpia ment, per això la resta de personatges no veuen a William Hurt ni escolten els seus diàlegs amb el protagonista. Sí, això ja ho hem vist molts cops (és un plantejament semblant al de la sèrie Dexter), però no obstant la peli aconsegueix donar un estrany magnetisme al personatge que el fa molt atractiu. Pel que fa a l'argument, certament no és com te l'esperes en un principi i això és positiu pq n'elimina pràcticament tota la previsibilitat, però també té la seva vessant negativa, ja que introdueix trames relacionades amb els personatges secundaris q són totalment innecessàries i que fan que, a vegades, s'allunyi en excés del personatge de Mr. Brooks, que al cap i a la fi és qui centra l'interès. Vaja, que la peli es complica la vida sense que ningú li demani.

Earl Brooks és un important empresari que acaba de ser nomenat personatge de l'any. És ric, popular i té una família que l'estima. No obstant, amaga un obscur secret: és un assassí en sèrie. Earl té una segona personalitat que, quan sorgeix, el converteix en un adicte a matar persones. Els seus mètodes són perfectament calculats pq ningú pugui descobrir-lo, però en un d'ells té un petit descuit que perturbarà la fins ara estable existència d'aquesta doble vida.

Tenint en compte la meva gran afinitat cap les pelis de psycho-killers (SevenEl Silencio de los Corderos sempre estaran entre les meves cinc preferides), trobo que Mr. Brooks sap trobar un estil propi dins d'aquesta temàtica i que això la fa meritòria a pesar dels seus defectes. Com ja he dit, si et poses a pensar-hi, t'adones q es tracta d'un film força millorable, però la veritat és que es disfruta mentre es veu i q té una bona dosi de suspens. A part de tot això, rescata a Demi Moore en una actuació força acceptable, tractant-se d'ella, tot i q el seu personatge es veu perjudicat per una d'aquestes subtrames que no vénen a res i q acaben desconcertant. Els últims minuts de peli són realment interessants, ja que s'hi arriba amb molta espectació, i tot sembla estar a l'altura fins que la última escena es carrega el que hauria estat, per mi, un final espectacular. I tranquils que no dic res mes. Amb els seus pros i contres, és una peli q al final puc dir q m'ha sorprès gratament, més q res pq en puc escriure d'ella molt més del q creia. No és una mala opció en aquestes difícils dates en què la pesada comercialitat nadalenca envaeix els cines.

Links: Doblada / V.O. + subs

Títol: Mr. Brooks

Director i guionista: Bruce A. Evans

Intèrprets principals: Kevin Costner, William Hurt, Demi Moore, Dane Cooke, Marg Helgenberger, Danielle Panabaker

País: USA, 2007.

Gènere: Thriller, suspens. 110 min.

Permalink :: 7 Comentaris :: Comentar | Referències (0)

Blog alojado en ZoomBlog.com