Calendari

<<   November 2007  >>
SMTWTFS
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Alojado en
ZoomBlog

Dexter

Per Mrtí - November 9th, 2007, 18:48, Categoria: Sèries TV

Aquest sí que és un dels grans descobriments que he fet últimament, ja que estem parlant d'una sèrie de primera classe. És el producte estrella de la cadena Showtime, un dels canals de pagament més importants d'Estats Units, la qual cosa ja acostuma a prometre uns mínims de qualitat que en aquest cas es compleixen sobradament. La sèrie va generar una reacció excelent i unànime per part de la crítica televisiva americana i ha rebut diversos premis. La veritat és que la qualitat de Dexter es comença a percebre ja des de la careta d'entrada, una de les millors que he vist en una sèrie de tv, i al llarg de tots els capítols es pot apreciar una direcció molt cuidada i un tractament d'imatge sorprenent. Curiosament, un dels directors que més capítols dirigeix és Michael Cuesta, el mateix de la recent comentada El Fin de la Inocencia. La sèrie es sustenta en gran part en el seu protagonista principal, brillantment caracteritzat per Michael C. Hall, i el seu turmentat món interior. La història sempre gira a l'entorn de les dues dimensions d'aquest personatge: l'exterior i la interior. L'exterior és la que veuen la resta de personatges de la sèrie, la interior és la que veiem i sentim també nosaltres. La veu en off del protagonista és una constant, de forma que podem saber què pensa en cada moment i comprovar com és molt diferent del que diu o es veu obligat a dir pq els altres no descobreixin quin tipus de persona és en realitat.

Dexter Morgan treballa per a la policia de Miami com a forense expert en restes de sang. Tot i que acistumar a mostra-se discret, reservat i una mica distant amb els seus companys, al cap i a la fi tots el tenen com una persona aparentment normal. No obstant, Dexter té una curiosa afició quan surt de treballar: trobar delinqüents a qui la justícia no ha condemnat i fer-los pagar pel que han fet. El gran domini que té sobre el tema gràcies a la seva feina, permet que mai ningú tingui notícia aquests actes i el pugui descobrir. Dexter té la seva vida sota control, però un complex cas d'assassinats en sèrie fa que comenci a pensar que hi ha algú que sap més d'ell que la resta.

A mida que avancen els capítols, se'ns van mostrant nombrosos flashbacks en què podem veure la difícil infància de Dexter i en què, en certa manera, podem trobar explicacions a la seva forma de vida actual. Realment, es tracta d'un dels personatges més misteriosos i captivadors que he vist en una sèrie de tv, ja que aconsegueix crear una simpatia vers l'espectador tot i que les seves accions són totalment condemnables. La primera temporada és molt, molt bona, ja que va "in creixendo" de forma incansable i el suspens no para d'augmentar. Es podria parlar d'una sèrie policíaca, ja que la temporada engloba un sol cas de principi a fi, però a Dexter l'objectiu no es limita a atrapar al dolent, sinó a que el protagonista (que en teoria és un dels bons) no sigui atrapat i es descobreixi qui és i què fa veritablement. La sèrie mescla suspens, acció policial i un drama durillo durillo, amb uns personatges secundàris molt bons, una trama que t'enganxa des del primer capítol i una factura visual d'una molt alta qualitat. No puc dir que agradaria a tothom, però a mi la primera temporada m'ha deixat una boníssima impressió. Pels devoradors de sèries, aquesta és una de les imprescindibles.

A USA ja han començat la segona temporada i aquí s'acaba d'estrenar ara mateix a la FOX i ho farà d'aquí poc a Cuatro. Pot ser que se'n parli poc, però si podeu, no us la perdeu.

Títol: Dexter

Creadors: Jeff Lindsay, James Manos Jr.

Intèrprets principals: Michael C. Hall, Julie Benz, Jennifer Carpenter, Jaime Murray, Eric King, Lauren Vélez, David Zayas, James Remar

País: USA, 2006-???

Gènere: Policíac, drama, suspens. 50-55 min.

1a temporada: 12 cap. / 2a temporada: 12 cap.

Permalink :: 7 Comentaris :: Comentar | Referències (1)

Blog alojado en ZoomBlog.com