Calendari

<<   November 2007  >>
SMTWTFS
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Alojado en
ZoomBlog

El Fin de la Inocencia

Per Mrtí - November 5th, 2007, 16:25, Categoria: Cine - 2006

Impactant i commovedora pel·lícula de Michael Cuesta, un dels directors nordamericans més destacats dels últims anys, en què retrata sense cap reserva la història d'uns nens de dotze anys a qui la crueltat de la vida els fa perdre tota la innocència infantil (per fi una traducció de títol amb cara i ulls) i això els porta a canviar completament el seu comportament. No només la història té força, sinó que tota la peli està molt ben pensada i estudiada per a accentuar el nivell de dramatisme. Així doncs, ens trobem amb un inici que quasi és més propi de típic telefilm de diumenge a la tarda en què els protagonistes són nens que van pel bosc amb les seves bicis i q tenen els problemes familiars de sempre, però la cosa canvia dràsticament. Un terrible accident trastoca totalment la vida dels protagonistes i fa que la seva mentalitat es transformi. De cop, deixen de ser nens i passen a pensar i actuar com a veritables adults, i això ens deixa diverses escenes que tenen un impacte molt fort en l'espectador. El simple fet de veure nens fent o dient coses pròpies d'un adult i a més fent-les o dient-les de forma convençuda, genera força commoció, sobretot pel realisme que desprèn. Aquí hi té gran part de culpa la gran habilitat del director per tractar de forma tan valenta i cuidada un tema tan delicat com aquest.

En un barri residencial d'una ciutat d'Estats Units, quatre nens de dotze anys formen un cercle d'amics molt unit. Rudy i Jacob són dos germans bessons molt diferents entre ells, però inseparables; el primer és valent, impulsiu, actiu i el més carismàtic del grup, mentre que el segon és tímid, callat, poruc i està molt complexat per una vistosa marca de naixement a la seva cara. D'altra banda, Malee és una nena molt madura i aventurera, filla d'una psicòloga amb problemes emocionals. Finalment, Leonard és un nen amb un marcat sobrepes, fill d'una família molt obesa. Tots quatre tenen una cabana dalt d'un arbre al mig del bosc on sovint van a jugar, però a vegades són molestats per un parell d'amics que els la volen prendre.

La història ens mostra clarament com l'entorn familiar de cadascún té un pes importantíssim en la seva reacció després d'un fet com el que es dóna. Tots passen a donar molt més valor a la vida que tenen i també al seu futur, i s'adonen que la seva situació actual necessita importants canvis perquè puguin tirar endavant de la forma que ells volen. I si no són ells mateixos qui intenten canviar aquesta situació, ningú ho farà. S'ha de destacar l'impressionant treball dels joves actors, tenint en compte la gran dificultat dels seus papers, no només a nivell interpretatiu, sinó també emocional. Un guió magnífic, una direcció atrevida i molt sòlida i una banda sonora genial, que en ocasions fa posar els pèls de punta. El Fin de la Inocencia, probablement no hi ha millor frase definitòria per a aquesta peli. Dura, trista, emotiva, colpidora i molt, molt recomanable.

Títol original: Twelve and Holding

Director: Michael Cuesta

Intèrprets principals: Linus Roache, Annabella Sciorra, Jeremy Renner, Jayne Atkinson, Marcia Debonis, Conor Donovan

País: USA, 2006.

Gènere: Drama. 90 min.

Permalink :: 2 Comentaris :: Comentar | Referències (1)

Blog alojado en ZoomBlog.com