Calendari

<<   October 2007  >>
SMTWTFS
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    
Alojado en
ZoomBlog

Un Funeral de Muerte

Per Mrtí - October 16th, 2007, 21:01, Categoria: Cine - 2007

No hi ha dubte que les comèdies britàniques acostumen a presentar un toc característic que les americanes mai podran aconseguir, i aquí en tenim un nou exemple. Un Funeral de Muerte demostra com pot cundir un bon guió, encara que tota la peli giri a l'entorn d'una sola situació i pràcticament tot passi en un mateix espai. I si aquesta situació és un funeral, ja us podeu imaginar que l'humor negre és indubtablement l'estrella de la festa. La peli és com una bola de neu que cada cop es va fent més gran i cada cop ens porta a situacions més insòlites i esbojarrades, amb un final realment apoteòsic. A més, al contrari del que acostuma a passar amb aquest tipus de comèdies, aconsegueix mantenir un cert efecte sorpresa en tot moment. Els gags més visuals i absurds es combinen amb tocs del més pur humor anglès, una fórmula que té un resultat força acceptable, però que a vegades és a prop de creuar aquella línia imaginària de lo excessiu. Així doncs, no negaré que algun gag m'ha sobrat, però en general el resultat és força divertit. Les actuacions són molt bones i els diferents personatges i les seves personalitats estan molt ben trobats, la qual cosa és un dels principals punts forts de la peli. També ho és la seva durada: 80 minuts són suficients pq passin un munt de coses, pràcticament sense pausa, i pq arribis al final quasi sense adonar-te'n.

Una família anglesa celebra el funeral del patriarca. L'ocasió propicia que alguns dels familiars es trobin de nou després de força temps i això fa resorgir alguns problemes entre ells. No obstant, és un petit error en un medicament el que desencadena tots els problemes i després l'aparició d'un misteriós personatge el que encara dificulta més que la celebració es dugui a terme de manera normal.

Resulta curiós que un dels missatges que es poden extreure de la peli és que sempre som els homes els que la liem. Tots els personatges masculins són els responsables dels diversos problemes que hi ha al llarg del funeral, mentre que els femenins són els que intenten calmar la situació. D'altres, directament no s'adonen del que realment està passant. Pensant-ho bé, potser no s'allunya gaire de la realitat. Sigui com sigui, el que és cert és que Un Funeral de Muerte t'assegura passar un bon rato i et demostra com a partir d'una idea simple se'n pot desenvolupar un film així de divertit. Algú podria dir que no deixa de ser una tonteria de peli, i potser sí q ho és, però aquesta entraria dins de la classe A. Posats a escollir dins del complicat gènere de la comèdia, possiblement aquesta seria una opció a tenir en compte.

Link Bittorrent: Doblada (grabada al cine, però força acceptable)

Títol original: Death at a Funeral

Director: Frank Oz

Intèrprets principals: Matthew Macfadyen, Keeley Hawes, Alan Tudyk, Andy Nyman, Ewen Bremner, Daisy Donovan, Rupert Graves, Peter Dinklage

País: G. Bretanya, 2007.

Gènere: Comèdia. 80 min.

Permalink :: 5 Comentaris :: Comentar | Referències (0)

Blog alojado en ZoomBlog.com