Calendari

<<   October 2007  >>
SMTWTFS
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    
Alojado en
ZoomBlog

Promesas del Este

Per Mrtí - October 10th, 2007, 17:30, Categoria: Cine - 2007

La major part de crítiques i comentaris que he llegit sobre aquesta peli la deixen quasi al nivell d'obra mestra i parlen de la millor obra de Cronenberg, la més completa i memorable. Sincerament, m'agradaria poder començar dient el mateix, però no puc. No sé si és q se'm va passar per alt algun aspecte important o si estava massa condicionat pel que havia llegit abans d'anar a veure-la, el cas és que em vaig trobar amb una peli que de seguida mostra unes intencions boníssimes, però que després, per mi, no acaba donant exactament el resultat esperat. L'argument té molta força i els personatges són realment bons, però aquell moment en què dius "ara arrenca de veritat la peli" no es presenta. La peli combina escenes d'acció i violència molt dures amb d'altres molt més pausades i a vegades sembla que vagi a trompicons, lo qual incomoda una mica. Com ja he dit, tens ganes que arribi el punt en què definitivament et fiques dins de la peli, però arriba el final i no ha estat així, i això fa que la sensació que et queda sigui de desconcert. Si just en aquell moment et pregunten si t'ha agradat, et costa respondre. La meva opinió personal és que les parts són molt bones, però el conjunt no les sap combinar i aprofitar correctament.

Nikolai és el misteriós xofer d'una de les families més importants de la màfia russa afincada a Londres. Més que de xofer, molt sovint Nikolai ha d'estar més pendent de les accions de Kirill, el fill de Semyon, el cap de la família, qui posa en perill molts dels negocis per culpa de la seva actitud. D'altra banda, Anna és una comadrona que un dia aten a una adolescent que mor al donar a llum. D'entre els seus efectes personals, hi ha un diari escrit en rus. Amb l'objectiu de traduïr-lo, Anna acaba acudint involuntariament al local de Semyon, on coneixarà a Nikolai.

Només cal llegir aquest resum de l'argument per comprovar que la trama sembla molt atractiva, i realment ho és. La peli va enllaçant progressivament les històries de Nikolai, Anna i la adolescent morta (a través del que hi ha escrit al seu diari) i els dos primers tenen una evolució important, però arriba un moment en què perd una mica el rumb i el final resulta més que discutible. El millor de la peli és la seva obscuritat, generalment personalitzada en el personatge de Nikolai (gran Viggo Mortensen). No busqueu cap escena en què brilli el sol pq no la trobareu, ja que tot passa de nit i/o sota la pluja. El film ens regala grans imatges, escenes i també grans frases, i ens acosta una mica més a les entranyes d'aquest sinistre món de la mafia. És per això que lamento no poder estar parlant d'una peli perfecta, encara q en tingui ganes, ja que em va deixar massa dubtes just en acabar-la. El que sé segur és que tocarà veure-la un altre cop d'aquí un temps. De moment, em quedo amb Una Historia de Violencia.

Títol original: Eastern Promises

Director: David Cronenberg

Intèrprets principals: Viggo Mortensen, Naomi Watts, Vincent Cassel, Armin Mueller-Stahl, Sinéad Cusack

País: G. Bretanya, 2007.

Gènere: Thriller, suspens, drama. 100 min.

Permalink :: 6 Comentaris :: Comentar | Referències (0)

Blog alojado en ZoomBlog.com