Calendari

<<   August 2007  >>
SMTWTFS
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Alojado en
ZoomBlog

Arma Fatal

Per Mrtí - August 24th, 2007, 23:35, Categoria: Cine - 2007

Els creadors i protagonistes de Zombies Party tornen amb aquesta divertida comèdia fent gala d'un humor molt semblant al de la seva predecessora, però sense arribar a igualar-ne el nivell. Si a Zombies Party, les "víctimes" de la paròdia eren les pelis de ciència ficció de zombis, en aquest cas és el gènere d'acció policíaca el que rep per totes bandes. Es pot definir Arma Fatal com una verdadera peli d'acció que es riu de les pelis d'acció, però al mateix temps no deixa de fer-ne un homenatge. Realment aconsegueix deixar en evidència tots els tòpics i recursos fàcils d'aquest gènere tan marcat, sobretot el que prové de Hollywood, però també vol fer entendre la seva utilitat i la seva necessitat en el món del cine. Per exemple, està clar que sense aquest gènere, no s'hagués pogut fer una peli com aquesta. El mateix passava amb Zombies Party. Els gags més pallassos es combinen amb tocs d'humor molt intel·ligent i britànic, tot segons els personatges que ho protagonitzin, que són també molt semblants als de l'anterior. En aquest cas, l'evolució del personatge protagonista no deixa de ser una clara representació del que està fent la pròpia peli: acabar prenent-se en broma allò que en teoria sembla o hauria de ser molt seriós. Encara que pugui donar aquesta sensació, Arma Fatal no és una chorrada ni una tonteria, sinó una peli molt més intel·ligent que això i que sap el q es fa.

El sargent Nicholas Angel és un dels policies més ben preparats de Londres. El seu historial exemplar i les seves habilitats extraordinaries fan que sigui un dels agents més admirats i venerats de tot el cos. No obstant, un dia és enviat a ingressar al cos de policia d'un petit poble perdut per Anglaterra, famós per ser el que compta amb un índex de delictes més baix de tot el país. No obstant, el poble no resultarà tan tranquil com sembla i la seva adaptació no será gens fàcil.

Una part molt important de l'èxit de la peli és l'actuació de Simon Pegg (Shaun a Zombies Party), un dels actors còmics més famosos de Gran Bretanya i cada cop més popular també fora de les illes (va tenir un cameo a MI:3). Tot i que de partida interpreta a un personatge molt més serios, mica en mica es deixa portar per l'entorn i acaba ecomanant-se de la bogeria que el rodeja. La seva expressivitat facial és genial i a vegades només la seva cara de no entendre res ja et fa partir de riure. El seu company, Nick Frost (Ed a Zombies Party) encarna al tonto de la peli, a l'infantiloide, l'empanat, el qual aprofita el fort contrast amb el seu company per arribar a situacions realment insòlites i molt gracioses. En resum, podríem dir que Arma Fatal utilitza les mateixes armes (valgui la rebundància) que la seva predecessora, però les transporta i adapta a un altre context. Recordar pelis com Arma LetalHora Punta o Dos Policias Rebeldes és inevitable al llarg del film, i el final al més pur estil western posa la guinda. El resultat, tot i trobar-lo una mica inferior, no té desperdici i realment val molt la pena. Si veu riure amb Shaun i companyia, l'heu de veure.

S'estrena el 19 d'octubre, però M.A. Confidential us l'ofereix en exclusiva (això és mentida, però bueno...). Als que no vulguin esperar-se, aquí teniu el link per baixar en qualitat DVD la V.O. subtitulada.

Títol original: Hot Fuzz

Director i guionista: Edgar Wright

Intèrprets principals: Simon Pegg, Nick Frost, Jim Broadbent, Timothy Dalton, Bill Nighy, Paddy Considine

País: G. Bretanya, 2007

Gènere: Comèdia, acció, suspens. 120 min.

Permalink :: 4 Comentaris :: Comentar | Referències (1)

Blog alojado en ZoomBlog.com