Calendari

<<   August 2007  >>
SMTWTFS
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Alojado en
ZoomBlog

Los Simpson. La Película

Per Mrtí - August 4th, 2007, 20:30, Categoria: Cine - 2007

Molta gent haurà anat a veure aquesta peli amb el dubte de si aconseguirà mantenir el nivell de les 18 temporades de la sèrie de televisió. Doncs el dubte ja queda pràcticament diluit quan encara no hem vist ni la primera escena de la peli, amb l'aparició estelar de Ralph cantant la melodia de la 20th Century Fox. A partir d'aquí, i fins al final, els músculs de la mandíbula disposen de poquíssims moments de relax. Si a algú li quedava algun motiu per no treure's el barret davant els creadors i guionistes, aquí la trobarà, pq realitzar una adaptació al cine amb un resultat com aquest després de casi vint anys d'historia té un mèrit increible. El guió de Matt Groening i companyia, que segurament era la part més delicada, és espectacular i aconsegueix fer passar la hora i vint de durada com si fos qualsevol capítol de 20 min. Si s'està familiaritzat amb la sèrie (algu no?), l'estructura, a grans trets, no aporta moltes novetats i la història es veu força més lineal que les de la sèrie, però és que crec q havia de ser així pq funcionés. Introduir moltes trames secundàries hagués pogut ser un error i veig molt correcte la decisió de centrar-nos en la família com a grans protagonistes de la peli. Això fa q es trobi a faltar una mica més de pes d'alguns personatges secundaris, però es algo del q et dones compte després i no mentre la veus, cosa q demostra que en realitat funciona tal com està. Pel q fa als gags, poca cosa a dir, la peli és pràcticament un no parar i el descollonament general és una constant. No sé si es q s'havien anat guardant les millors idees per la peli, però realment ho sembla.

Springfield presenta un seriós problema de contaminació en el llac que proveeix d'aigua la ciutat. Arriba un moment en q els nivells de toxicitat s'acosten al límit i l'alcalde prohibeix llençar més residus, però Homer fa ús de la seva tradicional inconsciència i Springfield es converteix en un autèntic focus tòxic. El govern pren mesures dràstiques i això provoca la ira de tots els habitants de la ciutat contra Homer i la família Simpson.

Com he dit, la peli no ofereix grans novetats pel q fa al tipus d'argument i també és veritat q tira bastant de tòpics i s'aprofita q tothom ja coneix els personatges i la seva manera de fer, però no entenc als qui l'han criticat per això. Per molt q es passessin a la gran pantalla, els Simpson no havien de canviar, al contrari, havien d'oferir el q la gent espera, allò que els ha fet acumular milions de fans a tot al món. I realment la peli t'ofereix el q esperes i en surts plenament satisfet. Pq durant els dies següents et venen alguns gags a la memòria i et parteixes només de recordar-los, pq no t'importaria anar-la a veure un altre cop el dia següent si no fos per l'astillada de l'entrada de cine i pq això era molt difícil d'aconseguir tenint en compte el repte q suposava fer aquesta peli. Per tot això crec q Los Simpson. La Película és un gran encert i per això crec q, per bé o per mal, no serà la única. Pels q us heu empassat cinc cops cada capítol de la sèrie davant la tele de 14h a 15h del migdia, no us defraudarà gens; pels q no s'han mostrat mai gaire atrets, us farà descobrir el q us esteu perdent. Tothom a veure-la, sense excepció.

Títol original: The Simpsons Movie

Director: David Silverman

Intèrprets principals: Homer, Marge, Bart, Lisa, Maggie, Flanders, Abuelo, Moe, Apu, Skinner, Barnie, Lenny, Carl, Lovejoy, Quimby, Wiggum, Nelson....

País: USA, 2007.

Gènere: Animació, comèdia. 85 min.

Permalink :: 6 Comentaris :: Comentar | Referències (0)

Blog alojado en ZoomBlog.com