Calendari

<<   June 2007  >>
SMTWTFS
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Alojado en
ZoomBlog

Shrek Tercero

Per Mrtí - June 23rd, 2007, 16:40, Categoria: Cine - 2007

L'esperada tercera entrega d'aquesta divertida saga dins del cine d'animació en 3D (probablement, la única que aconsegueix acostar-se al nivell de Pixar) ofereix exactament el que s'espera d'ella. Eliminada per complet tota condició de novetat, Shrek Tercero es dedica a reciclar tant com pot tots els recursos humorístics d'uns personatges i una ambientació que ja coneixem de sobres. El resultat: un argument cada cop menys original, un final previsible, però una bona sèrie de gags que t'arrenquen bastant més que un somriure. La peli s'aguanta gràcies a això, a aquesta sèrie de moments, alguns d'ells realment genials, que actuen com a pinces per anar sostenent un conjunt que no aporta gran cosa més. Això sí, haig de dir que he percebut un tipus humor que cada cop s'allunya més del públic infantil, cosa que també s'agraeix. Els gags són més arriscats, inclús un pèl corrosius, i fins i tot hi ha una bona dosi d'humor negre que conforma, per mi, el millor moment de la peli. D'altra banda, també és important estar atent als segons plans, ja que acostuma a haver-hi detalls molt ben trobats. A Shrek Tercero, són les petites parts les que dónen força al tot.

Ja casat amb Fiona i vivint al palau reial, Shrek es troba amb una gran responsabilitat que li ve a sobre quan el rei Harold es posa malalt i el designa com el seu successor. Horroritzat per la idea, Shrek decideix anar a buscar l'altre possible successor al tron, Arturo, el cosí de Fiona. Mentrestant, el príncep encantador recluta un exèrcit de villanos per ocupar per la força el reinat, però es trobarà amb una oposició inesperada.

Així com, a la segona peli, la inclusió de nous personatges i nous espais era un dels punts forts i identificatius, en aquesta no ho trobem en tanta mesura. La incorporació més destacada es redueix al mag Merlín, també protagonista d'alguns dels millors moments de la peli. I no només a nivell d'argument sembla un pèl estancada, també a nivell d'animació. Ja fa 6 anys de la primera i, en canvi, no s'observen grans avanços a nivell visual i les imatges no destaquen gaire per la seva espectacularitat, cosa que em va sorprendre una mica. A pesar de tot, tenint en compte que es tracta d'una tercera part i el tradicional bajón que solen representar respecte les dues anteriors, Shrek Tercero supera l'examen i posa les coses difícils a la ja anunciada quarta entrega, per l'any 2010. Veient el que hi ha als cines ara mateix, dubto que trobeu algo millor per passar una bona estona.

Títol original: Shrek The Third

Director: Chris Miller

Veus originals: Mike Myers, Eddie Murphy, Antonio Banderas, Cameron Díaz, Rupert Everett, Justin Timberlake

País: USA, 2007.

Gènere: Animació. 90 min.

Permalink :: Comentar | Referències (1)

Blog alojado en ZoomBlog.com