Calendari

<<   June 2007  >>
SMTWTFS
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Alojado en
ZoomBlog

Shooter

Per Mrtí - June 17th, 2007, 14:02, Categoria: Cine - 2007

Sens dubte, una bona peli d'acció. El director Antoine Fuqua ja va sorprendre positivament amb Training Day i ara segueix fent-ho amb Shooter. Tal com passava amb la primera, aconsegueix sobresortir de la resta de pelis del gènere gràcies a una direcció de força qualitat, una fotografia molt ben treballada i una gran capacitat per no excedir-se en tot allò en què la gran majoria sí que s'excedeixen. La trama no es cap meravella, però enganxa de seguida i acaba no sent tan convencional com al principi ens podríem pensar. Hi ha diversos tòpics dels quals fuig i això és digne de mèrit, però es va deteriorant a mida que s'acosta el final. Quan arriba el moment del desenllaç, sembla que la peli es compliqui una mica la vida i començi a avançar a trompicons quan fins ara ho havia fet de forma exemplar. El suposat missatge de denúncia que es vol plasmar al final de la peli queda encobert per un protagonista que vol ser-ho fins al final, i no m'estranyaria que fós de forma deliberada. Qui sap si el director volia guardar-se les espatlles de cara a possibles crítiques. Personalment, em quedo amb la electritzant primera hora de peli, màxim exponent del cinema d'entreteniment pur i dur. Llàstima que les espectatives no es compleixin del tot al final.

Bob Lee Swagger és un ex-tirador professional de l'exèrcit dels Estats Units, que va decidir retirar-se quan una important missió no va sortir com ell esperava. Ara viu tranquil en plena muntanya, però un dia rep la visita de l'ex-coronel Isaac Johnson, que li proposa col·laborar en una important missió: evitar l'assassinat del president dels Estats Units, que podria produir-se al cap de dues setmanes.

Mark Wahlberg interpreta al clàssic prototip d'anti-heroi, un protagonista al qual tot se li gira en contra i es converteix en perseguit i perseguidor al mateix temps. Les pelis així acostumen sempre a intentar generar de seguida una clara empatia per part de l'espectador cap a aquest protagonista, però crec que Shooter no acaba d'aconseguitr-ho del tot. Sí, estàs de la seva part, naturalment, però en diversos moments et qüestiones certes coses que fa i veus que el paper de "bo de la peli" no s'escau massa amb ell. No obstant, haig de dir que no m'ha desagradat Mark Wahlberg en aquest paper. La resta de repartiment també és força bo, però, tenint en compte l'historial del director, torna a ser massa evident la quasi imposició de tenir un blanc, un negre i un latino com a protagonistes. No ho critico, ni molt menys, però tampoc cal que sigui com una norma pel senyor Fuqua. En fi, ens trobem davant d'una peli d'acció que aconsegueix sortir del "montón" i que ens presenta dues hores d'entreteniment pur i dur, que passen del tirón i que, tot i anar de més a menys, no van gens malament ni fan cap mal a ningú de tant en tant.

Links BitTorrent: V.O. + subs (qualitat DVD) / doblada (imatge DVD, so millorable)

Títol: Shooter

Director: Antoine Fuqua

Intèrprets principals: Mark Wahlberg, Michael Peña, Danny Glover, Kate Mara, Elias Koteas, Rhona Mitra

País: USA, 2007.

Gènere: Acció, thriller. 120 min.

Permalink :: 4 Comentaris :: Comentar | Referències (0)

Blog alojado en ZoomBlog.com