Calendari

<<   February 2007  >>
SMTWTFS
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28    
Alojado en
ZoomBlog

Equilibrium

Per Mrtí - February 18th, 2007, 23:55, Categoria: Cine - No estrenada

Gran descobriment que he fet aquest finde d'una peli que, incomprensiblement, no s'ha estrenat mai a Espanya. No només no s'ha estrenat, sinó que és impossible saber de la seva existència si no és a través d'internet, ja que tampoc hi ha edició en Dvd ni res de res. I és una pena pq és infinitament millor que la porqueria futurista i de ciència-ficció que ens arriben últimament des d'Estats Units (véase Ultravioleta, Aeon Flux, etc...). No és una obra mestra, però m'ha semblat un tros de peli, sincerament. Presenta un missatge futurista molt ben fonamentat, una ambientació perfectament aconseguida i una trama amb molta més substància que qualsevol altre peli del gènere. A més a més, la mínima utilització d'efectes especials li dóna molta credibilitat i realment ens pot fer identificar amb la societat del futur que ens retrata la peli. A tot això, se sumen escenes de lluïta amb unes de les millors coreografies que he vist mai. Res de diàlegs i més diàlegs super trascendentals i filosòfics sobre la vida, el film et transmet les seves idees i la seva moralitat de forma molt clara des del principi, no et fa falta anar pensant cada cop per entendre tot el q passa. Un argument més aviat simple, però molt sòlid.

En un món del futur, després que la 3a Guerra Mundial deixés el planeta pràcticament destruït del tot, la por a una nova guerra que acabés definitivament amb l'espècie ha portat a l'implantació d'un règim, Equilibrium, que es regeix per una norma bàsica. Evitar la violència passa per eliminar els sentiments humans, per això tota la població ha de prendre una substància anomenada "Prozium". La música, els llibres, l'art, tot allò que pugui provocar algun sentiment està completament prohibit i "sentir" està sancionat amb la pena de mort. John Preston és un agent del govern que pertany al grup d'èlit que vetlla pq es compleixi la llei, però els infractors a vegades són els més inesperats.

Tot i ser una peli fosca, la fotografia és esplèndida (de la qual no es poden amagar certes influències de Matrix, Gattaca o La Isla) i ens regala imatges impressionants acompanyades d'una molt bona banda sonora. Parlant de Matrix, he vist opinions que diuen q en molts aspectes és inferior a Equilibrium... una mica agosarat, però sí q tot plegat és molt més fàcil d'empassar. Pel q fa al repartiment, el gran Christian Bale demostra la seva contundència i es converteix en el protagonista perfecte per aquesta peli. D'altra banda, sobta veure a William Fichtner (agent Mahone de Prison Break) en el paper de líder anti-sistema; i tb Dominic Purcell (Lincoln Burrows) apareix a l'inici. El gran mèrit d'Equilibrium està en evitar molts dels errors que cometen la gran majoria de pelis d'aquest gènere: confondre l'espectador, abusar dels efectes especials, introduïr subtrames idiotes o, sobretot, passar-se de llestes. Una injustícia que no l'hagin estrenat aquí, i res fa preveure que l'estrenin. Ara ja no teniu excusa, no us la perdeu!!!

Link Bittorrent: Peli + subtítols

Títol: Equilibrium

Director i guionista: Kurt Wimmer

Intèrprets principals: Christian Bale, Taye Diggs, Emily Watson, William Fichtner, Angus Macfadyen, Sean Bean

PaísUSA, 2002.

Gènere: Ciència-ficció, acció, thriller. 100 min.

Permalink :: 4 Comentaris :: Comentar | Referències (2)

Blog alojado en ZoomBlog.com