Calendari

<<   January 2007  >>
SMTWTFS
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31    
Alojado en
ZoomBlog

Apocalypto

Per Mrtí - January 23rd, 2007, 21:16, Categoria: Cine - 2006

Sincerament, m'he posat a veure la peli sense saber massa amb què em trobaria i més aviat a la defensiva, però al cap de 2 hores i quart, tot just quan començava a recuperar-me, només puc dir q Apocalypto és una experiència senzillament inigualable. No se li poden buscar referents pq no en té, al contrari, segurament es convertirà en un referent. Es podrà estar més d'acord o menys amb Mel Gibson i el q pensa i el q diu i tot això, però ningú li podrà negar q fa pelis com ningú altre s'atreveix a fer-les. I q quedi clar q això no vol dir q s'assemblin, pq aquesta té poc o gens a veure amb La Pasión de Cristo, per tant q ningú la prengui com a excusa per no veure-la. Ja sé q sona a topicazo i dels grans, però realment Apocalypto és difícil de descriure pq s'ha de veure. Una autèntica meravella a nivell visual i una força increïble a nivell narratiu. A tot això, se li han de sumar unes escenes d'acció espectaculars, més trepidants q les q es poden trobar a qualsevol peli convencional, i un component històric molt important a tenir en compte i culminat amb un final tan realista com impactant. Ah, i que quedi clar que, per molt q ho hagueu llegit en algun lloc, NO és una peli gore, vaja... es q ni de broma.

En temps de l'antic imperi maya, una comunitat de caçadors que habita al mig de la selva subsisteix amb tota tranquilitat fins que una sèrie de fets sospitosos desemboquen en una violenta invasió per part d'una altra civilització, molt més nombrosa i avançada. Tots els homes són presos, però alguns d'ells no pensen rendir-se tan fàcilment.

El component humà dels primers minuts de la peli té una gran importància, ja que ens permet comprovar com aquella gent era i vivia exactament igual q nosaltres ara, segles després. Bromes de mal gust, discussions amb la sogra o inclús problemes de virilitat, entre altres detalls q es poden apreciar, sembla q estaven a l'ordre del dia. Amb això, l'espectador no pot evitar identificar-se amb ells, en certa manera. Després, arriba la part més dura i també la q té més component d'autèntic documental històric. La qualitat de tots els elements q apareixen, cuidats extremadament, fa que un realment es cregui q tot allò era com ens ho mostra la peli, si més no, no se'n pot allunyar gaire. Per acabar, els últims 40 minuts de peli són brutals, elèctrics, sense treva, magnífics, per viure'ls intensament. I aquest gran final... serveix per tancar el cercle d'aquesta gran peli q és Apocalypto. No se n'ha parlat tant com la pesada de La Pasión de Cristo, ja q el tema no és tan polèmic, però per mi no hi ha color. Aquesta és una peli única i s'ha de veure.

Link Bittorrent: Qualitat perfecta

Títol: Apocalypto

Director i guionista: Mel Gibson

Intèrprets principals: Rudy Youngblood, Raoul Trujillo, Dalia Hernandez, Gerardo Taracena, Rodolfo Palacios, Jonathan Brewer

País: USA, 2006.

Gènere: Acció, drama, històric. 135 min.

Nominada als OSCARS 2006: Millor muntatge de so, millor edició de so, millor maquillatge.

Permalink :: 10 Comentaris :: Comentar | Referències (0)

Blog alojado en ZoomBlog.com