Calendari

<<   December 2006  >>
SMTWTFS
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31       
Alojado en
ZoomBlog

Hermanos de Sangre

Per Mrtí - December 19th, 2006, 23:07, Categoria: Sèries TV

Una de les sèries de més qualitat q he vist mai. La veritat és q 10 capítols deixen amb ganes de molt més, pq el nivell d'implicació amb tots i cadascún dels personatges va creixent de tal forma q et fa sentir casi com part de la companyia. I quan aquesta es desfà, tu encara passaries amb ell uns quans capítols més, però en fi, segurament una sèrie d'aquest tipus no es podia allargar gaire més, per tant tb trobo encertat. Tots els aspectes estan cuidats a l'extrem; la direcció, la varietat de formes d'explicar els fets en cada capítol, el ritme q s'adapta a cada moment i una gran banda sonora, entre d'altres aspectes. El carisma que van prenent els personatges, l'evolució de la relació entre ells, l'increment del seu pes dins de la companyia, fa que tot plegat acabi resultant familar per l'espectador, q t'entrin ganes d'animar-los des de casa. Es nota q darrere d'Hermanos de Sangre hi ha un treball bestial i q dos productors com Steven Spielberg i Tom Hanks són més q dos noms coneguts de Hollywood.

En plena 2a Guerra Mundial, el cos de paracaigudistes de l'exèrcit es prepara per entrar en acció i llençar-se sobre les costes de Normandia, controlades per l'exèrcit alemany. El seu camí avançant cap a Berlín serà bastant més llarg del que esperaven i hauran de lluitar, a part de amb l'enemic, amb molts altres factors com el clima, la falta de menjar, la convivència amb els altres soldats, la distància respecte casa seva i fins i tot les seves pròpies ments.

Pensava q Hermanos de Sangre es tancaria molt més en el belicisme i el patriotisme americà, però de cap manera. Naturalment q els amants del gènere bèlic la disfruten de forma especial, però capítol rera capítol et demostren que una guerra és molt més q un intercanvi de trets i bombes entre dos bàndols, ja que pels q hi participen té un component personal i anímic bestial i es converteix amb algo q duran amb ells la resta de les seves vides. També he trobat excelent el tractament que es fa de la guerra en si. En cap moment desprecia els soldats alemanys, sinó q fins i tot els respecta. No són els dolents, simplement són l'altre bàndol. Prou representatiu és el fet q els oficials americans s'emocionin amb el discurs del general alemany als seus soldats abans de rendir-se o la frase d'un dels soldats: "Si no estiguéssim en guerra, segurament podríem ser amics". Hermanos de Sangre és d'aquelles imprescindibles. Realment, he trigat massa temps a veure aquesta sèrie.

Títol original: Band of Brothers

Creadors: Stephen Ambrose, Steven Spielberg, Tom Hanks

Intèrprets principals: Damian Lewis, Donnie Wahlberg, Ron Livingston, Matthew Settle, Rick Warden

País: USA i Gran Bretanya, 2001.

Gènere: Bèlic, històric, drama.

10 capítols (1h cadascún aprox.)

Permalink :: 9 Comentaris :: Comentar | Referències (1)

Blog alojado en ZoomBlog.com