Calendari

<<   November 2006  >>
SMTWTFS
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Alojado en
ZoomBlog

El Ilusionista

Per Mrtí - November 19th, 2006, 22:23, Categoria: Cine - 2006

Una d'aquelles pelis q es podrien considerar com "del montón", però amb una temàtica i un clima especials q la fan força interessant. El mèrit de la peli recau més en el "com" que en el "què", ja que la trama principal té una estructura que no la descobrirem precisament ara i la majoria dels fets q van passant estan pràcticament cantats. Ara bé, aspectes com l'ambientació, la fotografia o la banda sonora són molt remarcables i aconsegueixen crear una atmosfera absorbent i molt atractiva. D'altra banda, les interpretacions també són força notables, començant per Edward Norton (dels meus actors favorits) i Paul Giamatti, q sempre acaba fent una gràcia especial per aquesta cara q té. Tot no ser trepidant, el ritme no es torna avorrit en cap moment i manté la tensió quan ho ha de fer. Això sí, la resolució no em sembla gaire encertada, aquest cop per culpa del "com" i no del "què". El desenllaç en si és enginyós, però al mateix temps una mica trampós i amb algun q altre parche posat per allà, i la forma com te'l presenten em sembla totalment atropellada i descontrolada, com si a la peli li faltessin minuts.

A la Viena de principis del segle XX, el misteriós mag Eisenheim captiva al públic amb els seus espectácles de màgia i il·lusionisme. Els seus poders sobrenaturals i la seva popularitat arriben a les classes més altes de la societat. Un dia, el príncep hereu, convençut que no es tracta més que d'un frau, decideix anar-lo a veure i intentar posar-lo en evidència fent participar la seva promesa en un dels trucs, però els fets no surten com esperava. D'altra banda, el príncep a encomanat a un policia investigar totes les accions del misteriós il·lusionista.

El Ilusionista es converteix en una peli entretinguda, diferent, en certa mesura, molt agradable a la vista i fàcil de digerir per l'espectador. Pot ser q els creadors de la peli aspiressin a més q això, però realment tampoc no es pot dir q sigui un peliculón. Molt cuidada, detallista, perfeccionista i amb uns efectes especials bastant currats. En resum, crec q és d'aquelles q més o menys acaben agradant a tothom.

Link Bittorrent: V.O. + subs (qualitat DVD) / doblada (imatge DVD i so grabat al cine)

Títol original: The Illusionist

Director i guionista: Neil Burger

Intèrprets principals: Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel, Rufus Sewell, Eddie Marsan

País: USA, 2006.

Gènere: Intriga, thriller, drama. 100 min.

Permalink :: 8 Comentaris :: Comentar | Referències (1)

Blog alojado en ZoomBlog.com