Calendari

<<   November 2006  >>
SMTWTFS
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
Alojado en
ZoomBlog

Gracias por Fumar

Per Mrtí - November 1st, 2006, 20:11, Categoria: Cine - 2006

Una comèdia brillant, de les millors que he vist ultimament. Perfectament fabricada, Gracias por fumar és una intel·ligent i despiadada sàtira de la societat nordamericana a partir de la constant polèmica provocada per les grans multinacionals de la indústria del tabac. Plena de subtilitats i frases genials que resumeixen la sovint ridícula forma de pensar d'uns i altres, però també amb alguns tocs d'humor absurd i gratuït propiciat pels diversos personatges, els quals estan creats amb molt d'enginy. El del tabac i les seves conseqüències no és un tema fàcil per tractar sense el risc de sensibilitzar a més d'un, però la peli ho resol amb molta classe, la mateixa que té el protagonista, utilitzant les seves mateixes armes. Fins i tot la mateixa resolució de la trama deixa en evidència moltes coses de com funciona la societat. El fet q la peli no mostri cap posicionament respecte el tema encara li dóna més mèrit, i tot després d'una hora i mitja en q va llançant els punyals sense cap mena de mirament.

Nick Naylor és el cap de premsa d'una gran companyia de tabac. Dedica la seva vida a la discutible ocupació de defensar els drets dels fumadors en aquesta creixent cultura puritana dels Estats Units. Enfrontat a grups de defensa de la salut i a un oportunista senador, Nick passa a l'ofensiva com a relacions públiques del consum de cigarrets, però al mateix temps comença a pensar en quina imatge està transmetent al seu fill Joey.

El millor d'una comèdia és que estigui lliure de tota pretensió i sàpiga, fins i tot, riure's de si mateixa, i això és exactament el q fa Gracias por fumar. La psicologia de la peli pràcticament es pot personificar en el protagonista, perfectament interpretat per Aaron Eckhart, qui sap en tot moment el que ha de fer i què ha de dir per conduir la situació al seu favor, tot i sabent q en realitat no fa justícia a la realitat de les coses. La seva hora i mitja pelada de duració la fa un menú perfecte per passar un molt bon rato. A més, cal sumar-hi un muntatge ple d'originalitat, que contribueix humorísticament a la història. Que quedi clar q no és una comèdia tonta de riallada fàcil, res més lluny de la realitat, és molt més genial q això.

Ha passat casi desapercebuda al cine (una més). A internet es troba en qualitat perfecte en V.O. + subtítols. O si no, amb el so grabat del cine en la versió doblada.

(Atenció: fet rellevant sobre la peli citat als comentaris)

Títol original: Thank You for Smoking

Director i guionista: Jason Reitman

Intèrprets principals: Aaron Eckhart, Cameron Bright, William H. Macy, Katie Holmes, Maria Bello, Robert Duvall

País: USA, 2006.

Gènere: Comedia. 90 min.

Permalink :: 6 Comentaris :: Comentar | Referències (2)

Blog alojado en ZoomBlog.com