Calendari

<<   September 2006  >>
SMTWTFS
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Alojado en
ZoomBlog

Alatriste

Per Mrtí - September 10th, 2006, 19:09, Categoria: Cine - 2006

Si aquesta és la peli més cara de la història del cine espanyol, anem arreglats. Sí, es nota q hi ha pasta en la fotografia, l'ambientació, el vestuari i en general en tots els aspectes tècnics, possiblement l'únic aspecte que es pot destacar de la peli, però sembla q s'han oblidat q, a més de tot això, s'ha d'escriure, dirigir i montar una història q estigui a l'altura. La peli és un despropòsit de principi a fi, són un seguit d'escenes que es van succeint sense cap cohesió ni estructura ni ritme ni res. Es passa d'uns fets a uns altres sense saber gaire cap a quina direcció va la peli i no es dóna ni una facilitat a l'espectador per seguir l'argument i conèixer als moltíssims personatges q van apareixent i el paper q tenen. És molt difícil situar el temps i l'espai de cada escena, pq les transicions entre unes i altres no tenen cap ordre. També s'han de fer esforços per entendre les relacions entre tots els personatges, el perquè dels seus actes i l'objectiu de cadascún. La peli vol explicar moltes coses i acaba no explicant-ne cap, intentes explicar l'argument quan acabes de veure-la i resulta pràcticament impossible.

Ens situem a l'Espanya Imperial, durant el segle XVII. Diego Alatriste, destacat soldat al servei del rei Felip IV, combat en una guerra en les fredes terres de Flandes. En una emboscada dels holandesos, Balboa, amic i company d'armes, cau ferit de mort. La seva última petició abans de morir és q Alatriste cuidi del seu fill i no li permeti seguir una vida de soldat com la seva. Ja a Madrid, el propi Alatriste, que malviu com a mercenari venent la seva espasa, es veu implicat en una polèmica missió quan és contractat al costat d'un altre mercenari, l'italià Gualterio Malatesta, per a donar mort a dos misteriosos personatges que viatgen d'incògnit a Madrid.

Alatriste és un gran "voler i no poder". Segurament es va realitzar amb totes les bones intencions del món, però el resultat és força decepcionant. Es nota a la pantalla q els actors no estan fets pels papers q interpreten i se'ls veu forçats, incapaços de donar la èpica q necessiten els seus personatges. Només salvaria a Juan Echanove i Javier Cámara, a part de Viggo Mortensen (tot i q casi no se l'entén quan parla, per l'indescriptible accent q té i pq no parla, murmura). Aquesta falta d'èpica, de grans frases, de grans planos, d'imatges impactants, de tot allò q necessitaria una peli com Alatriste, fa q acabi sent totalment plana i no transmeti cap mena d'emoció a l'espectador, i això la fa inacabable. De tot plegat es pot extreure un missatge dirigit al cine espanyol: no intenteu fer pel·lícules q no esteu preparats per fer.

Títol: Alatriste

Director: Agustín Díaz Yanes

Intèrprets principals: Viggo Mortensen, Juan Echanove, Eduardo Noriega, Elena Anaya, Unax Ugalde, Javier Cámara, Ariadna Gil, Eduard Fernández

País: Espanya, 2006.

Gènere: Històric, aventures, drama. 135 min.

Permalink :: 3 Comentaris :: Comentar | Referències (1)

Blog alojado en ZoomBlog.com