Calendari

<<   April 2006  >>
SMTWTFS
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30       
Alojado en
ZoomBlog

Happiness

Per Mrtí - April 22nd, 2006, 20:02, Categoria: Cine - anys 90

Difícil definir aquesta peli amb un sol adjectiu, més aviat és la suma d'uns quants: provocativa, salvatge, cruel, inquietant, tràgica, trencadora, sense compassió. Impressionant. D'aquelles que traspassa la línia en què la majoria es queden, que no es talla en cap moment, en fi, que tothom l'hauria de veure i que per la seva poca popularitat no serà així. S'agraeix que alguns directors s'arrisquin i facin el que els dóna la gana, sense tenir en compte com s'escandalitzarà la gent ni les censures de la puritana indústria cinematogràfica nordamericana (és cine independent, naturalment). I el més destacable de Happiness és que tracta tots els temes i conflictes humans amb una normalitat que et fa adonar que realment la vida és així, per molt que ens impacti o escandalitzi veure-ho a la peli, i que de personatges com Bill, Joy, Helen i Allen n'hi ha molts pel món, ens agradi o no.

Happiness són diverses històries en una. Una família dels suburbis de Nova Jersey, un matrimoni de 60 i pico anys a punt de divorciar-se, tres germanes amb els seus respectius embolics amorosos i dos veïns d'un bloc de pisos de Nova York. Però no són històries independents, sinó que totes acaben tenint alguna cosa en comú amb la resta, i tots els personatges amaguen alguna cosa.

Pot recordar una mica a Magnolia, tant per aquesta estructura de diferents històries relacionades entre si, com per l'estil i la semblança d'alguns dels personatges. Com Magnolia, el muntatge està molt ben resolt, té algunes escenes memorables. És difícil també classificar-la, ja que els fets són completament dramàtics, però l'enfoc és més aviat de comèdia negre. Depèn de com s'ho prengui cadascú, però jo crec que, tot i els tocs humorístics, predomina el costat dramàtic, resulta difícil en el fons no agafar-t'ho seriosament.

Títol: Happiness

Director i guionista: Todd Solondz

Intèrprets principals: Jane Adams, Philip Seymour Hoffman, Dylan Baker, Lara Flynn Boyle, Justin Elvin, Cynthia Stevenson

País: USA, 1998.

Gènere: Drama, comèdia. 130 min.

Permalink :: 3 Comentaris :: Comentar | Referències (1)

Blog alojado en ZoomBlog.com