Calendari

<<   April 2006  >>
SMTWTFS
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30       
Alojado en
ZoomBlog

Hierro 3

Per Mrtí - April 20th, 2006, 10:27, Categoria: Cine - 2004

Si es diu q una imatge val més que mil paraules, en aquest cas unes quantes imatges valen una peli sencera. Només dir que els dos protagonistes no obren boca en tota la peli… però és q al final t'adones que millor així, i q la peli és brillant sense la necessitat que ningú parli més del que ho fa, gràcies a la intensitat i la força de cada imatge i cada acció. Tot es basa en la comunicació visual, entre els propis personatges i també entre la peli i l'espectador. No és fàcil ser espectador de Hierro 3, ja que la seva gran peculiaritat per la casi nula presència de diàlegs i les estranyes formes d"actuar dels protagonistes fan que pugui resultar desconcertant. És important saber què es va a veure, d'aquesta forma es pot disfrutar de principi a fi, però tb si es mira sense saber-ne res, l'impacte és notable i de seguida que comprens la peli et deixa atrapat, i en silenci.

Tae-suk és un indigent que durant el dia es dedica a penjar propaganda a les portes de les cases, per després comprovar quines segueixen allà i per tant deduïr en quines els habitants són fora. Llavors, entra a la casa i hi passa la nit com si visqués allà. No roba ni destrossa res, simplement actua tal com ho faria qui realment viu allà, fins i tot renta la roba i arregla algun aparell q veu q no funciona bé. D'aquesta forma, cada nit la passa en una casa diferent, sense causar cap molèstia als propietaris. Però la cosa canvia quan una de les cases que "ocupa" no està deserta del tot, com ell pensava.

Hierro 3 se suma a la llista de pelis asiàtiques que demostren perquè a alguns ens atrau tant el cinema oriental, ja que ofereixen una forma de narrar les històries i un estil cinematogràfic que no trobem en cap altre tipus de cinema. Pot agradar o no, però és diferent a la resta i no deixa indiferent a ningú, i això sempre s'agraeix. A mi em segueix sorprenent cada vegada. Per qui no l'hagi descobert, val la pena provar-ho!

Títol original: Bin-jip

Director i guionista: Kim Ki-Duk

Intèrprets principals: Lee Hyun-kyoon, Lee Seung-yeon, Kwon Hyuk-ho, Ju Jin-mo

País: Corea del Sud, 2004.

Gènere: Drama, romàntic. 88 min.

Permalink :: 9 Comentaris :: Comentar | Referències (0)

Blog alojado en ZoomBlog.com