Calendari

<<   April 2006  >>
SMTWTFS
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30       
Alojado en
ZoomBlog

Flores Rotas

Per Mrtí - April 1st, 2006, 17:59, Categoria: Cine - 2005

Si hi ha algun actor que no necessita actuar per a ser genial i únic, aquest és Bill Murray. Pot passar-se la major part d'una peli posant la mateixa cara de res i sense mostrar cap activitat destacada, i no obstant aconseguir fer-te riure o emocionar de forma inevitable. Si a això s'hi afegeix un director que sàpiga potenciar aquestes qualitats de forma perfecta, com en aquest cas és Jim Jarmusch, i una història que situi el personatge en situacions propicies, en surt una peli genial. Naturalment, no és una peli destinada als gustos generals del gran públic (i quina de Jim Jarmusch ho és?...), sinó per als qui sàpiguen apreciar tot el que he dit anteriorment. A grans trets, la història no té res de nou: un pare que busca al seu fill ausent; no obstant, els personatges, els diàlegs, els petits detalls visuals són els que deixen veure la genialitat de Flores Rotas. I el ritme de la peli és perfecte per poder-ho apreciar.

Don Johnston és un home que viu luxosament en el típic barri residencial de qualsevol població d'Estats Units. Un dia rep una carta de color rosa en què una remitent anònim li explica que té un fill fruit de la seva relació 20 anys enrere. Tot i no mostrar cap mena d'interès en un principi, la insistència del seu veí Winston (obsessionat en estudiar trames policíaques) el fa començar un intens viatge amb escales per trobar quina de les seves ex és la que va escriure la carta, a partir de les poques pistes que té.

La memorable actuació de Bill Murray recorda en ocasions al personatge de Lost in Translation, sempre amb la sensació que no encaixa gens en les diferents situacions en què es va trobant, i aquí és on Bill Murray és més divertit, en l'expressió de "què faig jo aquí?". S'ha de destacar també les aparicions de Sharon Stone o Jessica Lange en papers força extravagants, tot i que tota la peli gira al voltant de Bill Murray, com molt bé simbolitza l'últim plano. Vaig llegir una crítica que deia que aquesta era una peli que només els cinèfils apreciarien i, ben pensat, hi estic una mica d'acord.

Títol original: Broken Flowers

Director i guionista: Jim Jarmusch

Intèrprets principals: Bill Murray, Jeffrey Wright, Sharon Stone, Frances Conroy, Jessica Lange

País: USA, 2005.

Gènere: Comèdia dramàtica. 100 min.

Permalink :: 6 Comentaris :: Comentar | Referències (1)

Blog alojado en ZoomBlog.com