Calendari

<<   March 2006  >>
SMTWTFS
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Alojado en
ZoomBlog

Syriana

Per Mrtí - March 23rd, 2006, 19:19, Categoria: Cine - 2005

Ho sento molt, pero a aquesta peli li falten masses coses q per mi una peli ha de tenir per captar l'espectador i transmetre-li interès per allò que està veient. Per començar, al cap de 1h de peli encara no t'atreveixes a afirmar amb certesa de què carai va la peli i qui és cada personatge, els seus lligams i la seva funció. La conseqüència d'això és que no pots evitar desconnectar, massa feina intentant interpretar allò que veus i relacionant-ho amb la resta, per tant perds el fil encara més i la veritat és q m"ha costat acabar-la. Un altre punt negatiu és la forma de tractar el tema que toca la peli. No pot ser q tinguis la sensació d'estar llegint les pàgines d'economia d'un diari (aquelles q mai llegeix l'àmplia majoria de gent) pq et sents com un ignorant mentre parlen de fusions d"empreses, accions de diferents governs, estratègies econòmiques, soborns, etc. i tot això mentre intenta acostar-te al món islàmic. En resum, diria q es tracta d"una trama no apta per al públic general, en el sentit q no es pot captar tot el q la peli intenta explicar, tenint en compte q els temes no són precisament lleugers.

En ple conflicte pel control de les últimes fonts de petroli al pròxim Orient, dues empreses americanes es fusionen per crear una gran potència mundial i fer-se amb el control de la majoria de les exportacions. D'altra banda, un assessor econòmic entra a col·laborar a la família d'un emir àrab i un espia intenta averiguar quines són les operacions que es realitzen per informar-ne als Estats Units. Per la seva part, un jove pakistanès sense feina per culpa de la fusió decideix posar en pràctica les seves creences islàmiques més extremes.

En ocasions, m'ha recordat a l'estil de Traffic (i ara acabo de veure q és el mateix guionista), però Traffic és immensament millor pq tot acaba lligant, el tema s'aborda correctament i es dóna la quantitat d'informació apropiada, entre altres raons. En canvi en el cas de Syriana, si em demanen que expliqui la peli a algú, em seria bastant difícil, sincerament. Potser he desconectat massa, però és q si una peli fa q perdi l'atenció a la meitat, ja és mala senyal de per si. Bé, si algú ha entès totes les trames i ho ha lligat tot, sisplau q m'ho expliqui.

I l'Oscar a George Clooney pffff no comments... seria per caritat al no donarli cap a la seva peli pq si no... Els 10 minuts de William Hurt a Una historia de violencia li donen mil voltes.

Títol original: Syriana

Director i guionista: Stephen Gaghan

Intèrprets principals: George Clooney, Matt Damon, Amr Waked, Chris Cooper, Kyavan Novak, Nicky Henson

País: USA, 2005.

Gènere: Drama, thriller. 125 min.

OSCAR AL MILLOR ACTOR SECUNDARI (George Clooney)

Permalink :: 1 Comentaris :: Comentar | Referències (1)

Blog alojado en ZoomBlog.com