Calendari

<<   February 2006  >>
SMTWTFS
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28     
Alojado en
ZoomBlog

Una historia de violencia

Per Mrtí - February 28th, 2006, 14:58, Categoria: Cine - 2005

Portava mesos volent veure aquesta peli, desde q es va estrenar aki vaya… pero es d'aquelles q entre una cosa i l'altra sem va acabar passant, i ara em penedeixo de no haver anat al cine a veure-la pq és d'aquelles que valen l'entrada. Diuen q es la peli de Cronenberg q menys s'assembla a les pelis de Cronenberg i més a les últimes de Clint Eastwood; i realment és així, però amb una peli com aquesta per mi aquest és un fet sense cap importància, s'ha de gaudir i oblidarte de la resta. Sens dubte, és una de les millors pelis del 2005 i hauria d'estar amb mitja dotzena més de nominacions per ser justos (si fos de Clint Eastwood segurament les tindria…). Diria q és una peli q ho té pràcticament tot: drama familiar, romàntic, suspens, cine negre, western; però barrejat de forma que res desentona i tot lliga perfectament.

Tom Stall porta una vida tranquila juntament amb la seva dona i els seus dos fills en un petit poble d'Estats Units, fins que dos delinqüents intenten robar al seu bar i ell aconsegueix evitar-ho. Llavors, es converteix en una espècie d'heroi nacional que apareix a la premsa i la televisió, però aquest fet li provocarà visites no gaire agradables que trencaran la tranquilitat del poble.

Tranquils q no he desvetllat res important, ni t'imagines com anirà la peli després de la primera mitja hora jeje. Viggo Mortensen demostra q hi ha vida després de Aragorn, i Ed Harris i William Hurt estan sensacionals. Sí, ja sé q sembla q últimament tot lo q poso aquí m'ha agradat molt (una bona racha), però aquesta realment està per sobre de la resta.

Títol: A history of violence (Una historia de violencia)

Director: David Cronenberg

Intèrprets principals: Viggo Mortensen, Maria Bello, Ed Harris, William Hurt, Ashton Holmes

País: USA, 2005.

Gènere: Negre, drama. 92 min.

Nominada als Oscars 2005: Millor actor secundari (William Hurt) i millor guió adaptat. 

Permalink :: 6 Comentaris :: Comentar | Referències (1)

Blog alojado en ZoomBlog.com