Calendari

<<   February 2006  >>
SMTWTFS
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28     
Alojado en
ZoomBlog

El hundimiento

Per Mrtí - February 25th, 2006, 20:51, Categoria: Cine - 2004

Magnífica història que ens explica les últimes hores de vida de Hitler al seu búnker de Berlin. La interpretació per part de Bruno Ganz ralla la perfecció, així com el rigor històric respecte els fets que realment van passar durant els últims dies de la resistència nazi a Alemanya. Segurament cap pel·lícula fins ara havia profunditzat tant en aquest tema des del punt de vista del bàndol nazi ni ens havia acostat a Hitler de la forma que ho fa El hundimiento. D"altra banda, s"agraeix que s"allunyi de l"estil de les grans produccions nordamericanes sobre la 2ª GM, perquè realment es nota la forma diferent de dirigir, situant-nos a l"exterior tan sols quan és necessari i fugint encertadament de l"espectacularitat del combat. I és q el q passa dins del búnker té igual o més importancia que el q passa fora.

Berlin, abril de 1945. Una nació és a punt  d"enfonsar-se. Mentre als carrers té lloc una violenta batalla, Hitler i els seus homes de confiança s"han refugiat al búnker del führer. Entre ells també es troba la secretaria personal de Hitler, qui viu aquestes últimes hores sense deixar de fer-li costat en cap moment. Tot i que la derrota és inevitable, Hitler es nega a abandonar la ciutat. A mida que s"acosta el final, el pes de la guerra va passant factura als diferents personatges, i permet que el veritable Hitler es mostri en la seu costat més emocional.

S"ha de considerar que fer aquesta pel·lícula realment havia de ser molt difícil, però que realment ho han aconseguit i amb èxit. Aconsegueix evitar diversos errors que eren possibles de cometre, com el de focalitzar excessivament l"atenció en el personatge de Hitler (al cap i a la fi, el personatge que condueix la trama és la secretària, i a partir d"ella, tot el q l"envolta) o abusar de les imatges espectaculars (explosions, ferits mutilats, etc.) quan el veritable centre d"interès són els personatges i les seves emocions.

Títol: Der Untergang (El hundimiento)

Director: Oliver Hirschbiegel

Intèrprets principals: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Ulrich Matthes, Juliane Kohler, Heino Ferch

País: Alemanya, 2004.

Gènere: Drama, històric, bèlic. 150 min.

Permalink :: 5 Comentaris :: Comentar | Referències (0)

Blog alojado en ZoomBlog.com