Calendari

     January 2006  >>
SMTWTFS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
Alojado en
ZoomBlog

Magnolia

Per Mrtí - January 30th, 2006, 21:00, Categoria: Cine - anys 90

Ja veieu q no només posaré estrenes. Feia temps q volia veure aquesta peli, pero no hi havia forma d'aconseguirla... Les opinions q havia sentit eren bastant oposades, o q era una obra mestra o q era un bodrio avorridissim, i crec q em decanto per la primera, sense arribar a l'extrem d'obra mestra pero d'un nivell molt alt. Sí, es veritat que dura 3 hores, pero la primera hora i mitja passa sense que t'enteris practicament, pq el ritme és l'adequat en cada moment. A part del gran guió, s'ha de destacar la interpretació per part de tots els actors i actrius, sobretot Julianne Moore i Tom Cruise (aquest ultim sense q serveixi de precedent, segueix fentme molta rabia pero aqui se li ha de reconeixer). Tot i això, trobo el final una mica extravagant... vale q aquestes coses poden passar, pero no se, m'ha semblat q no concordava gaire amb l'estil que venia tenint la peli.

Una sèrie d'histories amb diferents protagonistes tenen lloc en una localitat de California. Un nen superdotat, un veterà presentador de tele, un policia, una addicta a la cocaina, un treballador fracassat, un famós inventor de tècniques per dominar les dones o un malalt terminal i el seu infermer. Persones amb vides molt característiques, molt diferents unes de les altres, que per una raó o altra acaben trobant-se i fan que algunes d'aquestes peces comencin a encaixar i a tenir un sentit global. Tot gira entorn de la reflexió que cada personatge fa sobre la vida que porta, si això és realment allò que ell vol i si la imatge que mostra és veritablement la seva.

Un inici bastant curiós, un muntatge molt encertat i en general una molt bona peli. Estic content d'haver pogut veure-la finalment.

Títol: Magnolia

Director i guionista: Paul Thomas Anderson

Intèrprets principals: Tom Cruise, Julianne Moore, John C. Reilly, Phillip Baker Hall, William H. Macy, Melora Walters, Jeremy Blackman, Philip Seymour Hoffman, Jason Robards

País: USA, 1999.

Gènere: Drama, 175 min.

Permalink :: 9 Comentaris :: Comentar | Referències (0)

Blog alojado en ZoomBlog.com