Calendari

     January 2006  >>
SMTWTFS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
Alojado en
ZoomBlog

Crash

Per Mrtí - January 24th, 2006, 11:29, Categoria: Cine - 2004

Crash es podria identificar fàcilment com el so d'un xoc entre dos cotxes, i efectivament la peli utilitza els accidents de tràfic com a excusa per plantejar-nos múltiples xocs entre persones de diferents races i classes socials i amb vides força desiguals en una mateixa ciutat i en tan sols 36 hores. La convivència en una ciutat com Los Ángeles sovint provoca que actituds com el racisme apareguin amb facilitat, encara que el propi personatge es sorprengui a si mateix. Crash presenta una sèrie d'històries, causades o relacionades amb un accident de trànsit, en què resulta difícil distingir els bons dels dolents, ja que cada situació fa actuar cadascun dels personatges de forma diferent, sempre amb la discriminació racial com a rerefons. El missatge que vol transmetre és que tothom té una versió bona i una de dolenta dins seu, i que sovint resulta imprevisible saber quina apareixerà.

El repartiment és força bo, excepte un parell d'actors, com Brendan Fraser i Sandra Bullock, que no m'han semblat gaire adequats pel paper (Brendan Fraser de fiscal general de l'Estat?).

Realment he disfrutat molt veient aquesta peli, té moments molt impactants i la banda sonora és molt bona, però queda una petita sensació que li falta alguna cosa per arribar a ser completa del tot, com si perdés una mica de gas just als moments finals. S'ha de dir que la predisposició ja era bona, perquè el director i guionista és el mateix que va adaptar el guió de Million Dollar Baby, i en general no m'ha defraudat gens. En fi, es va estrenar divendres passat al cine, així que ja direu què us sembla...

Primera peli amb cert regust a Oscar, segurament estarà entre les principals nominades i espero q s'emporti alguna cosa.

Títol: Crash

Director i guionista: Paul Haggis

Intèrprets principals: Don Cheadle, Matt Dillon, Thandie Newton, Ludacris, Jennifer Esposito, Brendan Fraser, Sandra Bullock

País: USA/Alemanya, 2004. 

Gènere: Drama, policíac. 112 min.

OSCAR A LA MILLOR PEL·LÍCULA, MILLOR GUIÓ ORIGINAL i MILLOR MUNTATGE.

Permalink :: 4 Comentaris :: Comentar | Referències (0)

Blog alojado en ZoomBlog.com